Home | Classifieds | History | Technical | Links | Store | About Us | Email
Topics Topics Edit Profile Profile Help/Instructions Help Member List Register  
Search Last 1|3|7 Days Search Search Tree View Tree View  

UNIVERSAL MOTOR COMPANY HISTORY LINK

Old Marine Engine » Universal Motor Co » UNIVERSAL MOTOR COMPANY HISTORY LINK « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Robert B. Price
Senior Member
Username: rbprice

Post Number: 249
Registered: 11-2001


Posted on Tuesday, July 28, 2009 - 09:00 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Moderator/Admin Only)

There have been a number of posting with a no-longer valid link to the history of the Universal motor company. This one seems to work

http://hessmarine.ca/universalhistory1.html
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Searcher
Senior Member
Username: searcher

Post Number: 320
Registered: 10-2004
Posted on Tuesday, July 28, 2009 - 10:55 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Moderator/Admin Only)

The photos come up fine in Part 1 but just blank boxes with a very small red box with an X in it in Parts 2, 3, and 4. Is there something I need to do to turn those photos on?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Robert B. Price
Senior Member
Username: rbprice

Post Number: 250
Registered: 11-2001


Posted on Saturday, August 01, 2009 - 08:53 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Moderator/Admin Only)

Not at the moment Hugh. Robert Hess told that getting those pictures to print is on his To-Do list but didn't give me a date when.

Cheers

Bob
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Thomas Hall
New member
Username: hallaquila

Post Number: 2
Registered: 01-2006
Posted on Saturday, August 15, 2009 - 05:51 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Moderator/Admin Only)

Have a 1964 Universal Unimite Four engine with a bronze-geared Sherwood water pump Serial G8450. The water pump bronze drive gear rotates on its stainless steel shaft. Can it be repaired or replaced? Universal manual indicates both two cylinder and four cylinder models used this gear-driven pump. Any thoughts. The gear is not welded and I don't see a pin to attach it to the shaft possibly pressed?
Tom Hall Baltimore 410-350-9636 hallaquila@yahoo.com
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Gonzo Couto-Lain
Member
Username: gonzo

Post Number: 7
Registered: 06-2011
Posted on Tuesday, June 14, 2011 - 10:42 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Moderator/Admin Only)

Depending on the wear, it can be repaired with green Locktite. Otherwise, you'll have to ream it and press in a bushing.

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a public posting area. Enter your username and password if you have an account. Otherwise, enter your full name as your username and leave the password blank. Your e-mail address is optional.
Password:
E-mail:
Options: Automatically activate URLs in message
Action:

Administration Administration Log Out Log Out   Previous Page Previous Page Next Page Next Page

Home | Classifieds | History | Technical | Links | Store | About Us | Email
&copy 2005 OldMarineEngine.com, P.O. Box 188, Forest Dale, VT 05745-0188 • Phone: 802-247-4864 • All rights reserved.
   Marine Engine Seloc Repair Manual Lookup Tool

marine gas engine repair and restoration